Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Anything, JayJacked, maxout1, Qoutfitters, jco9
61987 Registered Users
Top Posters
dogcatcher 81814
stxranchman 52092
RWH24 44568
rifleman 44190
BOBO the Clown 42272
BMD 40617
bill oxner 38662
Big Orn 37484
txshntr 34380
sig226fan (Rguns.com) 31248
facebook
Forum Stats
61987 Members
46 Forums
430089 Topics
5929368 Posts

Max Online: 16728 @ 03/25/12 08:51 AM
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#6228029 - 03/18/16 10:02 AM scope mount for AR15?
destroyer4570 Offline
Woodsman

Registered: 09/02/12
Posts: 149
Hello all, I have a question as to what scope mount I could use on an AR15 that is high enough to clear the rear magpul pop up sight. I am mounting a Bushnell AR scope with a 40mm objective. What height and brand do I look for in a mount that will give me the clearance on the rear sight? Please provide and info and thank you in advance for your time and input.

Top
#6228033 - 03/18/16 10:07 AM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
APynckel Offline
Woodsman

Registered: 01/14/13
Posts: 115
Loc: Houston Tx
Can't go wrong with Larue Tactical. Their SPR is high quality...

http://www.larue.com/larue-tactical-spr-m4-scope-mount-qd-lt-104

Top
#6228075 - 03/18/16 10:31 AM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
Nitro27 Offline
Bird Dog

Registered: 11/06/12
Posts: 497
Loc: Terrell,TX
I went with the pepr mount and i am satisfied with it. Haven't tried to disconnect and reconnect to confirm zero. If i was interested in that i would lean to towards a premium mount like the larue.

Top
#6228172 - 03/18/16 11:36 AM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
BigPig Offline
THF Celebrity

Registered: 08/27/09
Posts: 10755
Loc: Forney, Tx
Your idea of using scope rings to raise the scope high enough in order to use the BUIS isn't going to work because the rings will most likely be solid so you can't see through the base. Also, due to where you position the scope with the stock fully extended, there won't be enough room for the BUIS to pop up, unless you push the stock forward a few notches along with moving the scope forward. And hear is the next problem, if your scope isn't 1x on the lowest setting then you won't be able to cowitness because you won't be able to see the front sight. Your best option is to run a setup like the Burris PEPR for scope mount, it's a good mount and keeps the center of the scope where iron sights would be on a rifle, same height. Then get you some off set 45 degree mounts to mount your BUIS on
_________________________
Originally Posted By: bill oxner
Ever spit it out rather than swallow it?

Originally Posted By: pegasaurus
Enjoy it while you can. One day you might be complaining about NOT getting random pop-ups in the morning. grin

Top
#6228235 - 03/18/16 12:38 PM Re: scope mount for AR15? [Re: BigPig]
Tactical Cowboy Offline
Veteran Tracker

Registered: 08/23/11
Posts: 3183
Loc: San Angelo
Originally Posted By: BigPig
Your idea of using scope rings to raise the scope high enough in order to use the BUIS isn't going to work because the rings will most likely be solid so you can't see through the base. Also, due to where you position the scope with the stock fully extended, there won't be enough room for the BUIS to pop up, unless you push the stock forward a few notches along with moving the scope forward. And hear is the next problem, if your scope isn't 1x on the lowest setting then you won't be able to cowitness because you won't be able to see the front sight. Your best option is to run a setup like the Burris PEPR for scope mount, it's a good mount and keeps the center of the scope where iron sights would be on a rifle, same height. Then get you some off set 45 degree mounts to mount your BUIS on


Yup. Or forget about the irons and buy a 1-4 or 1-6 scope.
_________________________
The secret to a long life is to try not to shorten it

Powder coated cast bullets available. https://www.facebook.com/lazyhbullets/

Top
#6228603 - 03/18/16 05:32 PM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
CharlieCTx Offline
Pro Tracker

Registered: 05/27/13
Posts: 1179
Loc: Flower Mound, TX
I put a Larue on my X-Sight Digital scope on my M&P-10. It is true to form, on and off a couple times, held the aim point perfectly.

Charlie
_________________________
Charlie

M&P-10 - Kel-Tec RFB - AAC Cyclone
Pulsar XQ-50
ATN OTS 336-50mm 9hz Thermal Monocular
ATN NVM14 NV Monocular

Top
#6229456 - 03/19/16 04:19 PM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
BassCat'99 Offline
Pro Tracker

Registered: 02/15/13
Posts: 1124
Loc: Stratford Texas
What BigPig said, takes very little to be accustomed to.
_________________________

Top
#6229707 - 03/19/16 08:26 PM Re: scope mount for AR15? [Re: Tactical Cowboy]
FiremanJG Offline
THF Celebrity

Registered: 12/16/08
Posts: 20887
Loc: Wolfe City, TX
Originally Posted By: Tactical Cowboy
Originally Posted By: BigPig
Your idea of using scope rings to raise the scope high enough in order to use the BUIS isn't going to work because the rings will most likely be solid so you can't see through the base. Also, due to where you position the scope with the stock fully extended, there won't be enough room for the BUIS to pop up, unless you push the stock forward a few notches along with moving the scope forward. And hear is the next problem, if your scope isn't 1x on the lowest setting then you won't be able to cowitness because you won't be able to see the front sight. Your best option is to run a setup like the Burris PEPR for scope mount, it's a good mount and keeps the center of the scope where iron sights would be on a rifle, same height. Then get you some off set 45 degree mounts to mount your BUIS on


Yup. Or forget about the irons and buy a 1-4 or 1-6 scope.


Agreed.

Precision Reflex is a scope mount I've been trying out. Thus far it has held up well. It is holding an SS 1-6X and I could not be happier. I can get a clean sight picture ten feet, to 400 yards, and have shot those distances with the set up. On 1X I can clearly see the muzzle.

I also have a Burris XTR II 3-15X in for review. They make a 1.5-6X. If it is up to the same quality that the 3-15X is, then I bet it would be another good option.

Go scope, or irons, not both.
_________________________

800 Yard Steel Range
Precision Rifle Instruction
Memberships and Classes Available

Top
#6229744 - 03/19/16 08:47 PM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
fr3db3ar Offline
Bird Dog

Registered: 02/08/15
Posts: 352
Loc: Holland, MI
I just put a coyote special on mine using P223 (2 piece) mounts. It clears the rear flip up but of course you can't use both at the same time. If the scope ever fails I can take it off and go right to the BUIS.

Top
#6233247 - 03/22/16 08:01 PM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
Colt W. Knight Offline
Veteran Tracker

Registered: 03/22/11
Posts: 2088
Loc: West Virginia
I used the 1-piece Leupold mount on mine. I really liked the Leupold because it looks so much nicer than a lot of the less expensive models that have 2-3x more metal and bunch of screws everywhere. More streamlined I guess.


Top
#6235388 - 03/24/16 01:35 PM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
destroyer4570 Offline
Woodsman

Registered: 09/02/12
Posts: 149
Colt, thank you for your reply. That is exactly the scope mount set up I was looking for. I want to use a scope for hunting and then have the option to take off the scope and QD mount set up all together to use the iron sights without having to install the rear sight again. Thank you for your post I will be looking for a QD mount like that.

Top
#6235458 - 03/24/16 02:41 PM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
rexmitchell Offline
Veteran Tracker

Registered: 02/11/13
Posts: 2062
Originally Posted By: destroyer4570
Colt, thank you for your reply. That is exactly the scope mount set up I was looking for. I want to use a scope for hunting and then have the option to take off the scope and QD mount set up all together to use the iron sights without having to install the rear sight again. Thank you for your post I will be looking for a QD mount like that.


I have a QD PEPR mount that is 30 mm I'm looking to sell, PM me if interested. Designed for what you are looking at.

Top
#6235493 - 03/24/16 03:13 PM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
Colt W. Knight Offline
Veteran Tracker

Registered: 03/22/11
Posts: 2088
Loc: West Virginia
The Leupold isn't really QD, but it is attached with 2 big nuts that are easily taken on and off. Nothing easily stripped or marred like hex or torx screws

Top
#6243290 - 03/31/16 04:29 PM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
destroyer4570 Offline
Woodsman

Registered: 09/02/12
Posts: 149
rex, thanks for your reply but i already went with another option since I needed a mount for a 1" scope, had I had a 30mm scope I would have been interested, thanks again.

Top
#6244220 - 04/01/16 10:38 AM Re: scope mount for AR15? [Re: destroyer4570]
Gwood88 Offline
Bird Dog

Registered: 10/25/13
Posts: 385
My next build I am probably going to use and ADM or pony up for a LaRue.

The Primary Arms mount is good for a one piece budget but it's heavy.
_________________________
Texas A&M Class of 2011

Top
Page 1 of 2 1 2 >



© 2004-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide