Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Johnny Rocket, apachehunter, Blaynewallace, KLAWDOGG, Swagg2014
61410 Registered Users
Top Posters
dogcatcher 80235
stxranchman 52092
RWH24 44568
rifleman 44004
BOBO the Clown 41703
BMD 40584
Big Orn 37484
bill oxner 36096
txshntr 34168
sig226fan (Rguns.com) 31063
facebook
Forum Stats
61410 Members
46 Forums
421049 Topics
5813905 Posts

Max Online: 16728 @ 03/25/12 08:51 AM
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#5966814 - 10/07/15 09:01 PM Screwed up testing my rifle.
Sq2 hunter Online   content
Tracker

Registered: 05/06/08
Posts: 793
So I think shooting last week may have just been a waste of time!? I had all my data correct in my strelok app except for shooting temp. I had 32F on the app but instead it was 88 degrees out. I also was screen shooting all the data and it didn't save photos beyond 700 yards, which sucks too. But for some reason Strelok was spot on correct on the click to plug in my scope so I'm guessing I'm also wrong on velocity. But I'm going by what by the nosler reloading data says. Is there a way to calculate and adjust the temp and velocity to get me where I should be? Like I say I have all the click adjustments saved to my phone out to 700 yards so that will have do because I have no access to a long distance range before my elk hunt..

Top
#5967078 - 10/08/15 06:03 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Sneaky Offline
The "Grouch"

Registered: 10/22/12
Posts: 16657
Loc: Winters
So, you zeroed and verified dope with the temp set at 32? You could probably reset it at 88 and adjust the zero. Have you verified that your scope's adjustments are accurate? And you haven't checked velocity with a chronograph?

You are probably better off just leaving everything the way it is if it all got you on target. The temp will be a lot lower on your hunt, so you could just plug in a number lower than 32 in the program to adjust for it. If you have the altitude and pressure set correctly, for zero and the shooting comditions, the temp won't make a huge difference.
_________________________

Top
#5967205 - 10/08/15 08:07 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Sq2 hunter Online   content
Tracker

Registered: 05/06/08
Posts: 793
I had it zeroed in with everything correct in the app but when I actually shot to test it out for long range I had the app doped to the wrong temp for current shooting conditions. But like I said the app was accurate on the amount of clicks to adjust for all the ranges I shot except it makes no since considering I had the wrong temp in for current conditions which makes me think I had the wrong velocity. And no I didn't chrono the actual velocity.

Top
#5967209 - 10/08/15 08:11 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Cleric Offline
Veteran Tracker

Registered: 03/11/12
Posts: 2759
So a couple of things

1) look at your dope at temp ranges. Not sure how much it will impact the dope
2) if you reload your velocity can change depending on how temp sensitive your powder is
3 most app have a trueing function. Where you shoot and tell it how far off it is and it auto corrects


Edited by Cleric (10/08/15 08:12 AM)

Top
#5967404 - 10/08/15 10:22 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
SheepHunter Offline
Pro Tracker

Registered: 12/28/12
Posts: 1736
Loc: East Texas
You bombing Iraq confused2

Top
#5967426 - 10/08/15 10:35 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Sq2 hunter Online   content
Tracker

Registered: 05/06/08
Posts: 793
At 700 yards it said put 38 clicks at 32F and it hit perfect. But when I got home and realized the temp input was wrong I plugged in 88 which was the temp when I was shooting and it said to go up 31 clicka.

Top
#5967484 - 10/08/15 11:04 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: SheepHunter]
jdickey Offline
Extreme Tracker

Registered: 01/10/07
Posts: 3681
Loc: Waco, Texas
Originally Posted By: SheepHunter
You bombing Iraq confused2

SYRIA...with the Russians and Chinese! aim
_________________________
Bigfoot Research Specialist
http://www.texlaresearch.com/


Top
#5967516 - 10/08/15 11:20 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Cleric Offline
Veteran Tracker

Registered: 03/11/12
Posts: 2759
Originally Posted By: Sq2 hunter
At 700 yards it said put 38 clicks at 32F and it hit perfect. But when I got home and realized the temp input was wrong I plugged in 88 which was the temp when I was shooting and it said to go up 31 clicka.



So how much is a "click" on your scope?

Top
#5967530 - 10/08/15 11:25 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Sq2 hunter Online   content
Tracker

Registered: 05/06/08
Posts: 793
It's mrad so .36 inches per click

Top
#5967536 - 10/08/15 11:28 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
ImTheReasonDovesMourn Online   content
Pro Tracker

Registered: 08/04/12
Posts: 1185
Loc: Greenville, TX
Don't forget to make sure all the numbers are behind the decimal when you enter the BC in Strelok. One time I had 5.69 entered instead of .569 and it screwed me up.
_________________________

Top
#5967553 - 10/08/15 11:36 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Sq2 hunter Online   content
Tracker

Registered: 05/06/08
Posts: 793
Yeah everything input was accurate besides temp and like a said the velocity was based on the nosler reloading data.

Top
#5967586 - 10/08/15 11:57 AM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Cleric Offline
Veteran Tracker

Registered: 03/11/12
Posts: 2759
You can't really trust book values. They are at a given set of conditions, barrel length, maker, brass type, primer type etc

Top
#5967744 - 10/08/15 01:27 PM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
SheepHunter Offline
Pro Tracker

Registered: 12/28/12
Posts: 1736
Loc: East Texas
You could always just bolt get a little closer. lol444

Good luck Sir.

Top
#5967753 - 10/08/15 01:32 PM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
Sneaky Offline
The "Grouch"

Registered: 10/22/12
Posts: 16657
Loc: Winters
Have you confirmed the value of your clicks? The value could be off or the velocity. Or any number of other things. It's not something big, though, because you're dang close.
_________________________

Top
#5967768 - 10/08/15 01:39 PM Re: Screwed up testing my rifle. [Re: Sq2 hunter]
furfinrfeather Offline
Bird Dog

Registered: 09/17/09
Posts: 256
As long as you aren't trying a head shot, you should still be okay.

Top
Page 1 of 2 1 2 >



© 2004-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide