Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
orlandowiebe, Z-man65, LWH, BigHit, Sifat
60476 Registered Users
Top Posters
dogcatcher 77493
stxranchman 52092
RWH24 44568
rifleman 43787
BOBO the Clown 41119
BMD 40539
Big Orn 37484
txshntr 33685
bill oxner 32670
sig226fan (Rguns.com) 30571
facebook
Forum Stats
60476 Members
45 Forums
476145 Topics
6246123 Posts

Max Online: 16728 @ 03/25/12 08:51 AM
Topic Options
#5866771 - 08/06/15 05:38 PM LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero?
DrifterAT Offline
Bird Dog

Registered: 01/25/15
Posts: 457
Loc: Austin, Texas
I'm interested in purchasing a couple to switch scopes between AR style rifles depending on the game I'm targeting. I doubt I'll do much paper shooting. Do these really hold zero as advertised?

I'd like to hear from folks that have these type of mounts.

Thanks in advance!

Top
#5866777 - 08/06/15 05:40 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
Cleric Offline
Veteran Tracker

Registered: 03/11/12
Posts: 2579
Is your plan to have 1 gun and 2 scopes and pick which scope you want?

Or are you talking about moving a scope back and forth between 2 guns?

Top
#5866799 - 08/06/15 05:49 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
DrifterAT Offline
Bird Dog

Registered: 01/25/15
Posts: 457
Loc: Austin, Texas
Good question. I was thinking 1 gun and two scopes but why couldn't it be moving scopes between guns? The latter sounds complex and would require more mounts.

Top
#5866942 - 08/06/15 07:13 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
FiremanJG Offline
THF Celebrity

Registered: 12/16/08
Posts: 17893
Loc: Wolfe City, TX
Negative on more mounts.

For instance. This year I took the scope off my 7mm-08 and moved it to my .22-250 for the prairie dog trip. I made notes that I had to move 100 yard zero down .7 Mil and right .3 Mil to zero to the .22-250. Went 500 miles away and shot 500 rounds for two days.

Once I got back from the trip I wanted the scope back on the 7mm-08. I mounted it to the pic rail on the rifle, moved impact up .7 Mil and left .3 Mil. Cold bore shot landed .1 Mil low (.36" @ 100 yards) from where I wanted it. Pretty cool trick when you have good rings. This was not with a LaRue mount, but Talley Tactical rings. I suspect the LaRues will work the same, or better since it is a one piece mount..
_________________________


800 Yard Steel Rifle Range
Long Range Shooting Instruction
Memberships and Classes Available


Top
#5867279 - 08/06/15 10:29 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
flintknapper Online   content
Tracker

Registered: 02/18/15
Posts: 888
Loc: Deep East Texas
Yes, they really do work. Be certain to return the mount to the exact spot on your picatinny/mount and DON'T mess with the tension on the cams.
_________________________
Spartans ask not...how many, but where!

Top
#5867729 - 08/07/15 09:48 AM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: flintknapper]
Tye Online   content
Veteran Tracker

Registered: 01/18/07
Posts: 3309
Loc: Eastland county
Originally Posted By: flintknapper
Yes, they really do work. Be certain to return the mount to the exact spot on your picatinny/mount and DON'T mess with the tension on the cams.


X2
_________________________
Originally Posted By: AmoCuernos
If you shoot a young deer because a neighbor will shoot it, you are that neighbor.

Top
#5867913 - 08/07/15 11:33 AM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
6.5x47Lapua Offline
Tracker

Registered: 12/13/14
Posts: 518
Loc: dfw
I wouldn't be happy unless I had a way to torque my mounts.

Alamo four star
Aadmount
Nightforce unmount
Etc, etc

Larue, not so much.

Top
#5868681 - 08/07/15 08:48 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
Cleric Offline
Veteran Tracker

Registered: 03/11/12
Posts: 2579
What two scopes are you considering? I would put money into getting one good scope to do what I wanted.

Top
#5869058 - 08/08/15 08:47 AM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: 6.5x47Lapua]
FiremanJG Offline
THF Celebrity

Registered: 12/16/08
Posts: 17893
Loc: Wolfe City, TX
Originally Posted By: 6.5x47Lapua
I wouldn't be happy unless I had a way to torque my mounts.

Alamo four star
Aadmount
Nightforce unmount
Etc, etc

Larue, not so much.


LaRue has an option of a torque mount. The levers go away and a 1/2" wrench is what is required to remove the mount. It even has timing marks on the bolt and the body so you know you torque the same amount every time without having to use a torque wrench.
_________________________


800 Yard Steel Rifle Range
Long Range Shooting Instruction
Memberships and Classes Available


Top
#5869093 - 08/08/15 09:18 AM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
passthru Offline
THF Celebrity

Registered: 12/05/06
Posts: 10871
Loc: Saginaw, Tx
The Burris P.E.P.R. mounts do so I don't see why a higher quality brand like Larue wouldn't.
_________________________
Hunt hard, rest when you're dead.
NRA Life Member
southwestdocks@gmail.com
http://www.threefingersbowhunting.com/

Top
#5869234 - 08/08/15 12:14 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: FiremanJG]
6.5x47Lapua Offline
Tracker

Registered: 12/13/14
Posts: 518
Loc: dfw
Originally Posted By: FiremanJG


LaRue has an option of a torque mount. The levers go away and a 1/2" wrench is what is required to remove the mount. It even has timing marks on the bolt and the body so you know you torque the same amount every time without having to use a torque wrench.


Seems like a step in the right direction.

Top
#5871610 - 08/10/15 08:31 AM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
DrifterAT Offline
Bird Dog

Registered: 01/25/15
Posts: 457
Loc: Austin, Texas
Cleric, I have a new Ziess Duralyt 3-12 #60 reticle (Illuminated) but I may purchase a Swarovski Z3 3-9 x 36 for it (to save 8 ounces of weight). Rifle will have a can as well.

I have another 6.5 Grendel and AR10 Ruger with ATN night vision but wanted the option to move an NV scope to this new precision firearms Grendel upper. It arrives tomorrow.

LaRue is less than 10 miles away so I may call and ask if I can drop by and talk to them.

Thanks for all the input folks!

Top
#5877214 - 08/13/15 03:08 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
DrifterAT Offline
Bird Dog

Registered: 01/25/15
Posts: 457
Loc: Austin, Texas
After discussing with the LaRue folks, I purchased the LT111 OBR (Optimized Battle Rifle) QD Scope Mount.

Hopefully, it's the one I need smile

Top
#5877431 - 08/13/15 05:43 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
Pitchfork Predator Online   content
THF Celebrity

Registered: 01/25/13
Posts: 10846
Loc: Murphy, TX Dickens county
You will be glad you did. They are awesome and hold zero.

The only person I've ever heard say anything negative about them are one's that have never owned one.

Those opinions are worthless.
_________________________
Marc C. Helfrich
Retirement Planner

www.insured-wealth.com
469-323-8920

Top
#5877443 - 08/13/15 05:49 PM Re: LaRue Tactical QD Mounts - Do they really hold zero? [Re: DrifterAT]
DrifterAT Offline
Bird Dog

Registered: 01/25/15
Posts: 457
Loc: Austin, Texas
Pitchfork, my fear is that I will want more LaRue mounts and they are pricey!!!

Top



© 2004-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide