Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
cody3752, jwbro571, MI2TX, DBill, george86
60893 Registered Users
Top Posters
dogcatcher 78798
stxranchman 52092
RWH24 44568
rifleman 43904
BOBO the Clown 41272
BMD 40575
Big Orn 37484
txshntr 34028
bill oxner 33797
sig226fan (Rguns.com) 30845
facebook
Forum Stats
60893 Members
45 Forums
413557 Topics
5760404 Posts

Max Online: 16728 @ 03/25/12 08:51 AM
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
#5471688 - 12/11/14 03:24 PM Tikka t3 scope mounting help
Collegeport Ag Offline
Green Horn

Registered: 12/11/14
Posts: 3
Picked up a tikka t3 in 243 the other day. Have a VX3 4.5-14X50 on the way. Whats the best way to mount it? Not a huge fan of the picatiny rail look, but that may be the best option.

Top
#5471716 - 12/11/14 03:37 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
JustWingem Online   content
Gentleman Jack

Registered: 11/07/06
Posts: 5251
Loc: Yantis TX
Tikka's have there own set of mounting rings. They are decent. If you want to upgrade I would go with Tally.
_________________________

DON'T GET CONFUSED BETWEEN MY PERSONALITY AND MY ATTITUDE. MY PERSONALITY IS WHO I AM...MY ATTITUDE DEPENDS ON WHO YOU ARE smile

Top
#5471717 - 12/11/14 03:37 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
landsurveyor Offline
Extreme Tracker

Registered: 02/16/11
Posts: 4583
Loc: Annetta TX
Welcome to the forum. They are discussing rifles loosing zero on another thread and everyone seems to agree to stay away from the Leupold two piece bases and the picatiny rail is the best option according to the post
_________________________
"A hungry dog hunts best.” Lee Trevino

Top
#5471719 - 12/11/14 03:37 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
T Bone Offline
THF Trophy Hunter

Registered: 09/20/09
Posts: 7031
Loc: Up in the cheap seats..
Tikka varmint in 22-250, I like the pic rail so it has one from Tikka Performance w/ TPS rings & a Vortex Viper 50mm scope.. Talley makes a nice set of rings for the Tikka if you're not in to pic rails..
_________________________
Originally Posted By: bill oxner
I love happy endings.

Top
#5471756 - 12/11/14 04:02 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
Brother in-law Online   content
THF Celebrity

Registered: 07/08/07
Posts: 24726
Talley Lightweights - I know high will work, not sure if you can get away with mediums.

Another good one with out the pictanny rail is DNZ

I currently have Talleys but will go back to a pic rail soon

Top
#5471800 - 12/11/14 04:31 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
ju993rnaut Offline
Pro Tracker

Registered: 12/04/10
Posts: 1198
Loc: Abilene, Texas
I'm a huge fan of the Talley lightweights. Wish they made some for rem 788
_________________________



Top
#5471936 - 12/11/14 06:00 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
JThoele Offline
Extreme Tracker

Registered: 06/23/10
Posts: 3672
Loc: Wills Point
I have replaced my factory Tikkas mounts with galleys (you could use a medium) or
And DNZ one piece. I prefer talley rings and would sell the DNZ if I could get my money back. I have an extra rail that came off the CTR that I didn't use

Top
#5472040 - 12/11/14 06:57 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
Anton Chigurh Offline
Bird Dog

Registered: 06/22/14
Posts: 302
Loc: Stephenville
I've had 3 Tikka T3's. Ran Talley LW on all, great mounts at a good price. You may can run mediums with that scope, check Talley's site for measurements and verify first, but I've ran a Zeiss 50mm on a Tikka w/ mediums before. The good thing about the Talley Lws is that it's easy to measure, they publish the specs and since they're one piece, you don't have to add rings + base when figuring height..

Top
#5472068 - 12/11/14 07:07 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
603Country Offline
THF Trophy Hunter

Registered: 07/03/12
Posts: 5039
Loc: Central Texas
First mounts I put on my T3 were DNZ. Great, BUT, I could no longer slide my thumb under the scope, so I replaced them with Talley's. Room for the thumb now. I'm 70 miles from CS, near Groesbeck. If you happen to be in the area, I'll give you the DNZ's. Free. Oh...they are silver, to match the SS Tikka.

Top
#5472223 - 12/11/14 08:45 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
kmon1 Online   content
junior

Registered: 09/27/06
Posts: 20558
Loc: Texas
I still have the Tikka rings on the 2 that are in the safe, 270WSM and 338 Federal, never an issue with them holding zero.
_________________________
Guidelines / Rules of Conduct
http://www.texashuntingforum.com/rules.htm

RULES for using the TRADING POST
http://www.texashuntingforum.com/forum/u..._PO#Post1959111

Top
#5472298 - 12/11/14 09:31 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
JThoele Offline
Extreme Tracker

Registered: 06/23/10
Posts: 3672
Loc: Wills Point
603country, I was raised as a Groesbeck goat

Top
#5472313 - 12/11/14 09:39 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
wp75169 Online   content
Extreme Tracker

Registered: 10/11/09
Posts: 3873
Loc: Wills Point
Im running TPS on one of mine and Talley LW on the other. IF weight and $$ is not an issue I would buy the rail rom JThoele and get a set of TPS rings. The Talleys seem to be great and are very clean in appearance.

Top
#5472705 - 12/12/14 08:33 AM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
ChadTRG42 Online   happy
THF Trophy Hunter

Registered: 09/16/09
Posts: 9724
Loc: Lewisville, TX
The good thing about the TIkka's is they have the base already milled into the top of the action. So, really all you need is the rings. Get a set of Tikka T3 rings that mount directly to the top of the action. You eliminate the base all together. Just figure out how high you need, and run a set of good rings that mount directly to the action.
_________________________

www.DallasReloads.com
Type 01 and Type 06 FFL

Top
#5473025 - 12/12/14 10:58 AM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: ChadTRG42]
tth_40 Offline
THF Celebrity

Registered: 04/05/10
Posts: 13792
Loc: North Texas.
Originally Posted By: ChadTRG42
The good thing about the TIkka's is they have the base already milled into the top of the action. So, really all you need is the rings. Get a set of Tikka T3 rings that mount directly to the top of the action. You eliminate the base all together. Just figure out how high you need, and run a set of good rings that mount directly to the action.


Yup, that's what I did. Zero issues.
_________________________
Originally Posted By: theserxtremedays
Never underestimate the power of stupid people in large numbers

Top
#5473160 - 12/12/14 12:07 PM Re: Tikka t3 scope mounting help [Re: Collegeport Ag]
Collegeport Ag Offline
Green Horn

Registered: 12/11/14
Posts: 3
Thanks for the help. I got some dnz game reapers coming my way. I got the mediums. Hopefully their tall enough for my scope. I emailed a rep from dnz and he said they should do the trick.

The factory rings seem cheap and I really like the look of the dnz. Thanks again.

Top
Page 1 of 2 1 2 >



© 2004-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide