Main Menu
Advertisement
Affiliates
Advertisement
Newest Members
Zeb B, hillcountryredraider, duckbrx, yodasheet, Harddr672
60446 Registered Users
Top Posters
dogcatcher 77387
stxranchman 52092
RWH24 44568
rifleman 43783
BOBO the Clown 41089
BMD 40539
Big Orn 37484
txshntr 33684
bill oxner 32627
sig226fan (Rguns.com) 30570
facebook
Forum Stats
60446 Members
45 Forums
475837 Topics
6242361 Posts

Max Online: 16728 @ 03/25/12 08:51 AM
Topic Options
#5416339 - 11/12/14 04:10 PM Who uses a go pro on there bow?
spencer Offline
Tracker

Registered: 03/19/07
Posts: 775
Loc: Boyd TX
Want to get a mount for my go pro to use on my bow. Does anyone do that? If so what type of mount do you use and how does it mount on your bow?

Top
#5416377 - 11/12/14 04:30 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
txshntr Online   content
T-Rex Arms

Registered: 09/24/10
Posts: 33684
Loc: Mansfield, Texas
Too much weight for me to put on my bow. I would try to find somewhere beside my hunting spot to put it.
_________________________

Top
#5416528 - 11/12/14 05:55 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
passthru Offline
THF Celebrity

Registered: 12/05/06
Posts: 10868
Loc: Saginaw, Tx
Honestly the video I've seen from those mounted on bows was so unstable it was unsettling to try to watch. I would try a different method.
_________________________
Hunt hard, rest when you're dead.
NRA Life Member
southwestdocks@gmail.com
http://www.threefingersbowhunting.com/

Top
#5419419 - 11/13/14 09:28 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
BadLander Offline
Tracker

Registered: 09/16/13
Posts: 500
Loc: 5150.867.53/09
I've done it bow fishing! And it sucked for others to view! Your best bet is to get a head strap mount so it videos what your looking at! Rather than having to have your bow right side up at all times!!!!
_________________________

Top
#5420047 - 11/14/14 08:15 AM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
bcranch Offline
Woodsman

Registered: 09/30/12
Posts: 180
Loc: Ft. Benning, GA
I had one mounted on my bow for a little while last year filming for a TV show. They do add weight and they also change the balance. Also watch out for flashing lights, this one had one and it was annoying in low light. I agree with previous post to try to get a head mount or look for other options. This one was mounted at the top of my riser.
_________________________
www.birchcreekwhitetails.com
Facebook at Birch Creek Whitetails

Brave Rifles!

Top
#5426957 - 11/17/14 04:33 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
PaulLusk Offline
Light Foot

Registered: 08/01/13
Posts: 42
Loc: Tyler,Tx
I put a Spypoint Xcel HD2 on my bow a couple weeks ago. It replaced my stabilizer and I actually shoot better with the camera on it, it seems I had too much weight on end of stab.
The videos I have made are not bad at all and I think in reality the videos are for me to enjoy.

Top
#5430552 - 11/19/14 12:03 AM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
Finfeathernfurr Offline
Bird Dog

Registered: 10/06/12
Posts: 307
I have the hero three black attached to my stabilizer halfway ou it gave my bow good balance. Make sure you turn the lights and sound off. And if you're shooting out of the blind make sure you have the spot meter on. Also I have mine set to a narrow perspective on 1080p. Just put some on the big screen last week looked great. I sit on two boards in the fork of a live oak and don't have a bow hook so didn't change anything holding my bow as it was already pointed at the deer to begin with. The fact my deer come up hill to me can't move much at all till they get to the feeder then I'm covered. Also have great video of it mounted to the shoot gun durring dove season. It didn't effect my bow shot at all but swinging the shot gun took a bit. Last thing set it to one button function so you can keep it off and soon as you see your target hit the button it comes on and starts filming in your setting.

Top
#5458530 - 12/04/14 08:09 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
Wolverine Offline
Light Foot

Registered: 11/14/12
Posts: 42
Loc: Wylie, TX
Check out the tactacam, screws in like a stabilizer and has zoom functionality

Top
#5460043 - 12/05/14 03:45 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
adam_p Offline
Pro Tracker

Registered: 09/25/06
Posts: 1211
Loc: Pilot Point
Haven't tried it with a gopro, but I had a Kodak playsport on mine last year. I found that it is difficult to capture the kill shot on video and it wasn't worth the added weight on the bow. This was the best video I got with mine.


Top
#5460078 - 12/05/14 04:03 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
Navasot Online   content
Natty Love

Registered: 09/22/11
Posts: 25925
Loc: Normangee/Navasota TX
Killshot is tough to get and it is heavy for sure. Id get a mount for a branch or limb.. I have been just using my camera with a tripod or strapping it to a branch.. Cant get the walking around shots and what not though. Got a friend using the go pro but not sure what mount.
_________________________


http://www.j5tractors.com/

Top
#5460213 - 12/05/14 05:15 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
BrianMc Offline
Outdoorsman

Registered: 08/06/14
Posts: 67
Loc: Mansfield Texas
I bought a Canon SX510 (http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/digital_cameras/powershot_sx510_hs#Features) and put it on a camera arm (in the tree) or tripod (in a blind). The 30x zoom and video features work great for what I'm using it for. IMO, the "on the bow" view is too shakey and the fact you can't zoom with a GoPro makes it less desirable.

That said, the GoPros are cool so it just depends on what you want to do with it.

Top
#5481568 - 12/16/14 04:04 PM Re: Who uses a go pro on there bow? [Re: spencer]
Wolverine Offline
Light Foot

Registered: 11/14/12
Posts: 42
Loc: Wylie, TX
I would check out the tactacam, screws in like a stabilizer and has zoom functionality

Top



© 2004-2016 OUTDOOR SITES NETWORK all rights reserved USA and Worldwide